Обраћање председнице хуманитарне организације Царица Милица

Nina KosticДраги парохијани,
Чланови и пријатељи наше хуманитарне организације Царица Милица,

Обавештавамо Вас о текућој хуманитарној делатности и о њеним резултатима.
Акција је почела 31. марта и трајала је до 2. јуна 2013. године.
За то вријеме, ми, парохијани наше цркве у Рокфорду, исказалисмо неочекивани одзив на потребу прикупљања помоћи за наш пострадали народ.
У назначеном времену, сакупили смо око 230 пакета помоћи. Много је значајно што је сакупљена роба у завидној употребној вриједности и да је велики дио већ отпремљен. Отпрема је извршена путем хуманитарне организације „28. Јун“ са сједиштем у Чикагу.
Другог јуна отпремили смо 170, а у магацину цркве, остало је још око 60 пакета. О слању ове залихе обавијестићемо Вас послије отпреме.
Почели смо да скупљамо новчане прилоге (за набавку школског прибора и хигијенских средстава), али су нам из организације „28. Јун“ савјетовали да то зауставимо. Укупно је прикупљену $229. Тај новац би требало донирати на име превоза робе до утоварне луке, али само преко цркве – путем чека.
За све напријед учињено, желимо да се захвалимо, прије свега, парохијанима, који су учествовали у овој акцији.
Посебну захвалност дугујемо црквеном одбору, на челу са нашим оцем Браниславом Кончаревићем, који су разумјели, те на сваки начин подржали и помогли овај подухват.
Хвала Мому Крстићу и Миладину Голубу на приложеном материјалу за паковање. Такође се захваљујемо Нећу Глишићу на сталном присуству и помоћи у раду, као и својој породици на подршци.

Са великом захвалношћу и поштовањем,
За хуманитарну организацију „Царица Милица“,
Нина Костић

Advertisements
Овај унос је објављен под Хуманитарна организација Царица Милица. Забележите сталну везу.